AL 25 JAAR ZET FROSCH ZICH IN VOOR DE BESCHERMING VAN DE OCEANEN

AL 25 JAAR ZET FROSCH ZICH IN VOOR DE BESCHERMING VAN DE OCEANEN

Een video die de strijd tegen vervuiling door plastic aangaat

De oceaan is altijd al onmisbaar geweest voor de mens en toch wordt deze vandaag grotendeels door de mens vervuild met afval dat voor 80% van de aarde komt.

We zijn allemaal verantwoordelijk!

NGO’s en specialisten blijven ons waarschuwen. De massa plastic in onze oceanen zou een achtste continent kunnen worden, een open stort dat meegevoerd wordt door wind en getijden.

Omdat deze problematiek de mens verregaand beïnvloedt, zet Frosch, een merk van ecologische onderhoudsproducten en een voorloper binnen dit domein, zich al 25 jaar in voor de democratisering van de ecologie in het dagelijks leven.

 Een video, krachtiger dan woorden

Omdat sommige beelden meer zeggen dan duizend woorden, lanceert het merk met de kikker vandaag een video om de problematiek in verband met plastic te verduidelijken. Frosch is ervan overtuigd dat het behoud van een gezonde wereld berust op een gemeenschappelijke inspanning en daarom moedigt het bedrijf andere ondernemingen aan om dit probleem ook te integreren in hun creatieproces.

Tegen 2050 zou de massa plastic in de oceanen groter zijn dan de massa vissen. Dit is, zo bevestigt de Stichting Ellen MacArthur, een echte natuurramp. De impact betreft het volledige ecosysteem, van fauna tot flora, en de mens is grotendeels verantwoordelijk voor dit ecologische drama.

Microplastic, het vergif van de oceanen:

We kennen de klassieke vormen van plastic die we dagelijks gebruiken: plastic zakjes, flesjes, verpakkingen, enz. Er bestaat echter ook een minder bekende vorm: het microplastic. Dit ontstaat uit de afbraak van groter plastic en verpakkingen of uit bestanddelen van vloeibare producten. Dit afval is voor 80% van aardse oorsprong. Deze microparels die geabsorbeerd worden door de zeeorganismen vinden we terug op onze borden. (oesters, mosselen …).

In België is het mosselseizoen van start gegaan en velen van ons houden van lekkere mosselen met friet. Maar weten we wel wat we eten?

Aangezien deze situatie steeds erger wordt, is het voor Frosch van primordiaal belang om zich in te zetten voor de bescherming van de oceanen met vooruitstrevende industriële en technologische innovaties.

Frosch, een pionier die zich actief inzet voor de strijd tegen vervuiling door plastic

Frosch, in 2014 nog beloond met tal van prijzen waaronder het Ecolabel en de Cradle to Cradle gold die de circulaire ecologie promoveert, innoveert voortdurend opdat zijn producten zo ecologisch mogelijk zouden zijn. Dit geldt voor de Frosch PET- flessen die uit 100% gerecycleerd materiaal bestaan en zo een tweede leven bieden aan plastic.

In 2012 lanceerde het merk bovendien het initiatief Recyclat om PET-verpakkingen te promoten via een gesloten recyclagecircuit. Deze worden dan gebruikt als grondstof waardoor het gebruik van ruwe stookolie beperkt wordt.

Wist u dat slechts 2% van het geproduceerde plastic echt en kwalitatief gerecycleerd wordt?[1]

Frosch, een merk van ecologische producten, ontwikkelde zich 25 jaar geleden met de ambitie om een alternatief en milieuvriendelijk gamma onderhoudsproducten aan te bieden. Grondstoffen, samenstelling van de formules, productie en verpakkingen: de volledige productieketen is zo uitgewerkt teneinde de toekomstige generaties een leefbare wereld aan te bieden.

Sinds zijn oprichting probeert Frosch de ecologie te democratiseren om deze zo voor iedereen toegankelijk te maken. Het principe van de open innovatie is daar een goed voorbeeld van. Door geen octrooi neer te leggen geeft het merk andere ondernemingen toegang tot zijn innovaties om zo samen te strijden tegen de vervuiling door plastic maar ook om een kwalitatieve recyclage te promoten.

[1] Ellen MacArthur stichting

Laten we ervoor zorgen dat zoveel mogelijk ondernemingen deze weg inslaan

Voor de toekomst

Voor de mensheid

Voor het leven!

 

Volg ons: FACEBOOK https://www.facebook.com/FroschBelgium

SITE : https://www.frosch.be/nl/

Over Frosch

Frosch, een merk van de Duitse producent Werner & Mertz, biedt een gamma alternatieve huishoudelijke producten aan die milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar zijn. De productie is 360° ecologisch en maakt uitsluitend gebruik van volledig hernieuwbare grondstoffen.

Frosch-producten zijn sterk biologisch afbreekbaar binnen 28 dagen (volgens de OESO-testmethoden). De verpakkingsmaterialen zijn bovendien 100% recycleerbaar en bestaan voornamelijk uit gerecycleerde materialen. 

De meeste Frosch-producten hebben het Ecolabel, het Europese kwaliteitslabel voor groene ondernemers. Met zijn merken Frosch en Rainett (in Frankrijk) is Werner & Mertz de Europese marktleider voor ecologische schoonmaak- en onderhoudsproducten. 

In 2012 lanceerde Frosch het 'Recyclate'-initiatief. Het doel: een gesloten circuit voor PET-verpakkingen creëren en zo de productie van nieuwe kunststoffen vermijden. Dankzij zijn innovatieve sorteertechnologie (high speed laserspectroscopie) maakt Recyclate het mogelijk om op basis van PMD-zakken hoogwaardige gerecycleerde materialen te bekomen. 

Sinds Frosch met het initiatief van start ging, heeft het al 430 miljoen 100% PET-flessen gerecycleerd. Een absoluut wereldrecord!