AL 25 JAAR ZET FROSCH ZICH IN VOOR DE BESCHERMING VAN DE OCEANEN
Een video die de strijd tegen vervuiling door plastic aangaat
De oceaan is altijd al onmisbaar geweest voor de mens en toch wordt deze vandaag grotendeels door de mens vervuild met afval dat voor 80% van de aarde komt.
We zijn allemaal verantwoordelijk!
NGO’s en specialisten blijven ons waarschuwen. De massa plastic in onze oceanen zou een achtste continent kunnen worden, een open stort dat meegevoerd wordt door wind en getijden.
Omdat deze problematiek de mens verregaand beïnvloedt, zet Frosch, een merk van ecologische onderhoudsproducten en een voorloper binnen dit domein, zich al 25 jaar in voor de democratisering van de ecologie in het dagelijks leven.
Een video, krachtiger dan woorden
Omdat sommige beelden meer zeggen dan duizend woorden, lanceert het merk met de kikker vandaag een video om de problematiek in verband met plastic te verduidelijken. Frosch is ervan overtuigd dat het behoud van een gezonde wereld berust op een gemeenschappelijke inspanning en daarom moedigt het bedrijf andere ondernemingen aan om dit probleem ook te integreren in hun creatieproces.
Tegen 2050 zou de massa plastic in de oceanen groter zijn dan de massa vissen. Dit is, zo bevestigt de Stichting Ellen MacArthur, een echte natuurramp. De impact betreft het volledige ecosysteem, van fauna tot flora, en de mens is grotendeels verantwoordelijk voor dit ecologische drama.
Microplastic, het vergif van de oceanen:
We kennen de klassieke vormen van plastic die we dagelijks gebruiken: plastic zakjes, flesjes, verpakkingen, enz. Er bestaat echter ook een minder bekende vorm: het microplastic. Dit ontstaat uit de afbraak van groter plastic en verpakkingen of uit bestanddelen van vloeibare producten. Dit afval is voor 80% van aardse oorsprong. Deze microparels die geabsorbeerd worden door de zeeorganismen vinden we terug op onze borden. (oesters, mosselen …).
In België is het mosselseizoen van start gegaan en velen van ons houden van lekkere mosselen met friet. Maar weten we wel wat we eten?
Aangezien deze situatie steeds erger wordt, is het voor Frosch van primordiaal belang om zich in te zetten voor de bescherming van de oceanen met vooruitstrevende industriële en technologische innovaties.
Frosch, een pionier die zich actief inzet voor de strijd tegen vervuiling door plastic
Frosch, in 2014 nog beloond met tal van prijzen waaronder het Ecolabel en de Cradle to Cradle gold die de circulaire ecologie promoveert, innoveert voortdurend opdat zijn producten zo ecologisch mogelijk zouden zijn. Dit geldt voor de Frosch PET- flessen die uit 100% gerecycleerd materiaal bestaan en zo een tweede leven bieden aan plastic.
In 2012 lanceerde het merk bovendien het initiatief Recyclat om PET-verpakkingen te promoten via een gesloten recyclagecircuit. Deze worden dan gebruikt als grondstof waardoor het gebruik van ruwe stookolie beperkt wordt.
Wist u dat slechts 2% van het geproduceerde plastic echt en kwalitatief gerecycleerd wordt?[1]
Frosch, een merk van ecologische producten, ontwikkelde zich 25 jaar geleden met de ambitie om een alternatief en milieuvriendelijk gamma onderhoudsproducten aan te bieden. Grondstoffen, samenstelling van de formules, productie en verpakkingen: de volledige productieketen is zo uitgewerkt teneinde de toekomstige generaties een leefbare wereld aan te bieden.
Sinds zijn oprichting probeert Frosch de ecologie te democratiseren om deze zo voor iedereen toegankelijk te maken. Het principe van de open innovatie is daar een goed voorbeeld van. Door geen octrooi neer te leggen geeft het merk andere ondernemingen toegang tot zijn innovaties om zo samen te strijden tegen de vervuiling door plastic maar ook om een kwalitatieve recyclage te promoten.
[1] Ellen MacArthur stichting
Laten we ervoor zorgen dat zoveel mogelijk ondernemingen deze weg inslaan
Voor de toekomst
Voor de mensheid
Voor het leven!
Volg ons: FACEBOOK https://www.facebook.com/FroschBelgium
SITE : https://www.frosch.be/nl/