Frosch laat een frisse wind door uw lenteschoonmaak waaien

Frosch laat een frisse wind door uw lenteschoonmaak waaien

De grote lenteschoonmaak kan echt een therapeutisch effect hebben door een nieuwe dynamiek te geven aan uw interieur, en bij uitbreiding aan uw mentale gezondheid. Waar moet u op letten? De juiste huishoudproducten kiezen zodat u – met respect voor onze planeet – de lucht niet belast met vervuilende stoffen of allergenen. Maar vooral ook: de vergeten hoekjes schoonmaken!

We kennen ze natuurlijk allemaal, onze grijze zones: van de lades vol spulletjes “die altijd van pas kunnen komen”,  over de torenhoge boekenstapels tot de met kalk en stof bedekte hygiëneproducten. Maar wat met de onzichtbare zones die te hoog of te laag liggen, of te weinig gebruikt worden? Bent u ervan overtuigd dat u een schoonmaakkampioen bent? Doe de test!

 De 7 blinde vlekken van elk huishouden:

1. We gebruiken ze dagelijks, houden ze vast met onze – soms zeer vuile – handen: de deurklinken worden al te vaak vergeten tijdens het schoonmaken terwijl ze even vaak als de vloer gepoetst zouden moeten worden. Dat geldt trouwens ook voor de schakelaars, computermuizen, koptelefoons, telefoons en alle andere afstandsbedieningen die regelmatig en voorzichtig schoongemaakt moeten worden, d.w.z. zonder ze al te nat te maken.

 Uw Frosch “Plus”: de Frosch ruitenspray op basis van alcohol die in een handomdraai grondig schoonmaakt. Let erop dat u het product op een doek of spons spuit en niet rechtstreeks op het schoon te maken oppervlak.

 

Story image

2. Andere dagelijkse gebruiksvoorwerpen die zicht in uw zicht bevinden en die door de warmte kleine insecten en stof aantrekken en vasthouden: lampen moeten regelmatig gereinigd worden. En dat geldt in het algemeen voor alles wat in de hoogte hangt of staat. Ga op een krukje staan voor een ander perspectief. U zal verrast zijn!

 Uw Frosch “Plus”: de keukenreinigerspray met natriumbicarbonaat verwijdert het stof in een oogwenk. Schakel wel eerst uw lampen uit voor u begint.

Story image

3. We wassen regelmatig onze kleding, maar zelden de planken waar de kledij op ligt. Onze dressing trekt echter evenveel stof aan als alle andere plekken in huis en dat stof wordt vastgehouden tussen de mazen van onze kostbare kledingstukken. Daarom wordt het sterk aanbevolen om uw kleedkamer regelmatig schoon te maken, vooral als u er ook uw schoenen opbergt!

 Uw Frosch “Plus”: de allesreiniger met Marseillezeep. Een kleine hoeveelheid geconcentreerde vloeistof volstaat: ontdek zelf welke kleur ze heeft!

Story image

4. Hoewel ze moeilijk af te nemen zijn, moeten gordijnen regelmatig gereinigd worden, zeker in een gezin waar men gevoelig is voor stof, want telkens de gordijnen open- of dichtgeschoven worden, komt er stof vrij in de lucht. Denk trouwens ook aan uw douchegordijn, uw vloermatten, donsdekens en kussens.

 Uw Frosch “Plus”: het vloeibaar wasmiddel met Aloë Vera dat niet alleen uw gordijnen schoonmaakt maar uw interieur ook een aangename frisse geur bezorgt.

Story image

5. Alles errond wordt het hele jaar door schoongemaakt maar nooit de plek zelf: de toiletbril moet regelmatig verwijderd worden om de aanslag rond de schroefjes en uiteinden te kunnen reinigen.

 Uw Frosch “Plus”: de Lemon badkamerspray verwijdert in één haal met de spons kalk, kalkaanslag en alle vlekken.

Story image

6. We gebruiken hem elke dag om ons haar te borstelen maar we maken hem maar heel zelden schoon. Bekijk uw haarborstel van heel dichtbij en u zal er stof en pluisjes zien die moeilijk met de hand te verwijderen zijn.

 Uw Frosch “Plus”: Laat uw borstel ongeveer 1 uur in warm water weken in antikalkmiddel op basis van azijn voor u de overblijvende vuildeeltjes verwijdert met een nagelborstel of een kam.

Story image

7. Een ander dagelijks gebruiksvoorwerp dat we bijna niet meer zien staan omdat het zo onmisbaar is: ook de vuilnisbak moet regelmatig gereinigd worden om bacteriën en geurtjes te vermijden.

 Uw Frosch “Plus”: de Green Lemon allesreiniger die vet en vuil verwijdert én die voor een frisse geur zorgt. Stop uw lege Frosch-flessen in de blauwe PMD-zak. Zo kan Frosch 100% nieuwe verpakkingen maken op basis van het ingezamelde plastic.

Story image

Frosch is uw merk voor biologische en duurzame onderhoudsproducten voor het huishouden. Alle ingrediënten zijn van natuurlijke oorsprong en zijn biologisch afbreekbaar. De flessen zijn gemaakt van 100% gerecycleerd plastic en zijn 100% recycleerbaar. Bovendien garandeert de kwaliteit van de Frosch-producten u een zuivere binnenlucht. Goed voor uw gezondheid én die van uw gezin.

Story image

Meer weten? https://www.frosch.be/nl/

U vindt de Frosch-producten in de meeste supermarkten: Carrefour, Delhaize, Colruyt, Mestdagh, Cora, Match, Makro, Intermarché en Di.

Over Frosch

Frosch, een merk van de Duitse producent Werner & Mertz, biedt een gamma alternatieve huishoudelijke producten aan die milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar zijn. De productie is 360° ecologisch en maakt uitsluitend gebruik van volledig hernieuwbare grondstoffen.

Frosch-producten zijn sterk biologisch afbreekbaar binnen 28 dagen (volgens de OESO-testmethoden). De verpakkingsmaterialen zijn bovendien 100% recycleerbaar en bestaan voornamelijk uit gerecycleerde materialen. 

De meeste Frosch-producten hebben het Ecolabel, het Europese kwaliteitslabel voor groene ondernemers. Met zijn merken Frosch en Rainett (in Frankrijk) is Werner & Mertz de Europese marktleider voor ecologische schoonmaak- en onderhoudsproducten. 

In 2012 lanceerde Frosch het 'Recyclate'-initiatief. Het doel: een gesloten circuit voor PET-verpakkingen creëren en zo de productie van nieuwe kunststoffen vermijden. Dankzij zijn innovatieve sorteertechnologie (high speed laserspectroscopie) maakt Recyclate het mogelijk om op basis van PMD-zakken hoogwaardige gerecycleerde materialen te bekomen. 

Sinds Frosch met het initiatief van start ging, heeft het al 430 miljoen 100% PET-flessen gerecycleerd. Een absoluut wereldrecord!