Luchtvervuiling in huis: de impact van huishoudproducten

Ontmoeting met Frosch en de experten van het label “Binnenlucht Gecontroleerd”

We brengen meer dan 80% van onze tijd binnen door, waar de lucht tot 8 keer meer vervuild is dan buiten. Deze vervuiling binnenshuis is vooral te wijten aan de uitstoot van chemische verontreinigende stoffen door het gebruik van bepaalde huishoudelijke producten.

Frosch, fabrikant van ecologische reinigingsproducten, heeft zijn gamma wasmiddelen laten doorlichten door de onafhankelijke internationale organisatie Air-Label en ontving de certificatie “Binnenlucht Gecontroleerd”. In dit kader willen wij u graag een ontmoeting voorstellen met Benoît Renauld, General Manager van Frosch Benelux en de vertegenwoordigers van Air-Label te ontmoeten voor een gesprek over de gevaren van slechte luchtkwaliteit in huis.

De onderwerpen bie behandeld kunnen worden: 

- Luchtvervuiling in huis: een verborgen gevaar voor de gezondheid

- Het eerste onafhankelijke en internationale certificaat “Binnenlucht Gecontroleerd”: methodes en garanties

- Frosch: transparantie en respect voor de gezondheid

Praktische informatie:

- Een telefonisch interview of een ontmoeting op dinsdag 3 of woensdag 4 december in de kantoren van Air-Label.

- Adres: Avenue Mercator 1 in 1300 Wavre

Perscontact:

- Nina Bourgeois – Voice Agency – [email protected] – 0479/324179

Over Frosch

Frosch, een merk van de Duitse producent Werner & Mertz, biedt een gamma alternatieve huishoudelijke producten aan die milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar zijn. De productie is 360° ecologisch en maakt uitsluitend gebruik van volledig hernieuwbare grondstoffen.

Frosch-producten zijn sterk biologisch afbreekbaar binnen 28 dagen (volgens de OESO-testmethoden). De verpakkingsmaterialen zijn bovendien 100% recycleerbaar en bestaan voornamelijk uit gerecycleerde materialen. 

De meeste Frosch-producten hebben het Ecolabel, het Europese kwaliteitslabel voor groene ondernemers. Met zijn merken Frosch en Rainett (in Frankrijk) is Werner & Mertz de Europese marktleider voor ecologische schoonmaak- en onderhoudsproducten. 

In 2012 lanceerde Frosch het 'Recyclate'-initiatief. Het doel: een gesloten circuit voor PET-verpakkingen creëren en zo de productie van nieuwe kunststoffen vermijden. Dankzij zijn innovatieve sorteertechnologie (high speed laserspectroscopie) maakt Recyclate het mogelijk om op basis van PMD-zakken hoogwaardige gerecycleerde materialen te bekomen. 

Sinds Frosch met het initiatief van start ging, heeft het al 430 miljoen 100% PET-flessen gerecycleerd. Een absoluut wereldrecord!  

Neem contact op met

www.frosch.be