Nieuwe Frosch wasverzachter met aloë vera: goed voor uw huid en voor de planeet!

Nieuwe Frosch wasverzachter met aloë vera: goed voor uw huid en voor de planeet!

Ontdek meer details over het merk, de positieve eigenschappen van aloë vera en exclusieve doe-het-zelf recepten in het persdossier in bijlage!

Het merk Frosch, gespecialiseerd in ecologische onderhoudsproducten, breidt haar assortiment met aloë vera-producten, dat al bestond uit een afwasmiddel en een wasmiddel, nu uit met een wasverzachter. Een waar genot voor uw huid, en goed voor de planeet!

Om een assortiment hypoallergene producten te ontwikkelen die bovendien zorg dragen voor de gevoelige huid, is het niet meer dan logisch dat Frosch zijn ogen heeft gericht op aloë vera, een authentieke plant met een verzorgende werking die een fijne en natuurlijke geur afgeeft aan vaatwerk en linnen.

De wasverzachter met aloë vera verzacht het wasgoed en de huid en beperkt het risico op allergieën en huidirritaties. De formule combineert een kalmerende verzachtende werking met verzorgende en beschermende eigenschappen voor de gevoelige huid.

De dermatologisch geteste formule bevat geen conserveringsmiddelen en is 100% veganistisch (bevat geen ingrediënten van dierlijke oorsprong en is niet getest op dieren).

De formule vertrekt van oppervlakte-actieve stoffen van plantaardige oorsprong en hernieuwbare grondstoffen met een hoge en snelle biologische afbreekbaarheid.

Omdat Frosch denkt aan de natuur en de gezondheid van de gebruikers, bevatten de producten geen schadelijke stoffen, dus geen fosfaten, fosforzuur, EDTA, pvc, formaldehyde, bleekwater, MIT, microplastics, ...

Aloë vera heeft verzachtende eigenschappen (maakt de huid zacht en week) en een diep hydraterende werking. Het houdt bovendien het natuurlijke evenwicht van de huid in stand dankzij haar pH-waarde die bijna gelijk is aan die van onze huid. De gel wordt vaak gebruikt in dermatologische toepassingen, cosmetica en huishoudelijke schoonmaakmiddelen, maar heeft ook een heilzame werking, bijvoorbeeld wanneer u het inneemt als sap of verwerkt in een gerecht.

Aloë vera is het aangewezen bestanddeel voor wasmiddelen en wasverzachters waar het via het wasgoed direct in contact komt met de huid en voor afwasmiddelen is het eveneens ideaal, want het beschermt de handen die meermaals het afwaswater in gaan. Niet alleen is aloë vera goed voor de huid, het is ook heel nuttig in reinigingsproducten, omdat het een natuurlijk antisepticum is met een bacteriedodende en schimmeldodende werking.

De filosofie van Frosch, een engagement voor de planeet dag in dag uit...

Frosch, een merk van de Duitse fabrikant Werner & Mertz GmbH, biedt een gamma van alternatieve huishoudproducten aan die niet alleen milieuvriendelijk zijn, maar ook biologisch afbreekbaar. De productie is over de gehele lijn ecologisch en werkt uitsluitend met 100% hernieuwbare grondstoffen.

Het merk Frosch ontstond in Duitsland in 1986, in de naweeën van de ramp in Tsjernobyl. In 1990 kwam het merk naar België. Sindsdien werkt dit merk onophoudelijk aan een heel bijzondere filosofie: ecologie toegankelijk maken voor iedereen en natuurlijkere oplossingen op de markt brengen die zorg dragen voor onze gezondheid en het milieu, en toch zorgen dat de producten doen wat ze moeten doen.

Frosch-producten zijn snel biologisch afbreekbaar: binnen 28 dagen (getest volgens de beproevingsmethoden van het OESO). Bovendien zijn de flessen 100% recycleerbaar en ook zelf gemaakt van 100% gerecycleerd plastic.

De meeste producten van Frosch hebben het Ecolabel, het Europese kwaliteitsmerk voor ecologische bedrijven.

Met de merken Frosch en Rainett (in Frankrijk) is het bedrijf de Europese marktleider op de markt van ecologische reinigings- en onderhoudsproducten.

Contacteer ons
Nina Bourgeois Pers Attaché, Voice Agency
Nina Bourgeois Pers Attaché, Voice Agency
Over Frosch

Frosch, een merk van de Duitse producent Werner & Mertz, biedt een gamma alternatieve huishoudelijke producten aan die milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar zijn. De productie is 360° ecologisch en maakt uitsluitend gebruik van volledig hernieuwbare grondstoffen.

Frosch-producten zijn sterk biologisch afbreekbaar binnen 28 dagen (volgens de OESO-testmethoden). De verpakkingsmaterialen zijn bovendien 100% recycleerbaar en bestaan voornamelijk uit gerecycleerde materialen. 

De meeste Frosch-producten hebben het Ecolabel, het Europese kwaliteitslabel voor groene ondernemers. Met zijn merken Frosch en Rainett (in Frankrijk) is Werner & Mertz de Europese marktleider voor ecologische schoonmaak- en onderhoudsproducten. 

In 2012 lanceerde Frosch het 'Recyclate'-initiatief. Het doel: een gesloten circuit voor PET-verpakkingen creëren en zo de productie van nieuwe kunststoffen vermijden. Dankzij zijn innovatieve sorteertechnologie (high speed laserspectroscopie) maakt Recyclate het mogelijk om op basis van PMD-zakken hoogwaardige gerecycleerde materialen te bekomen. 

Sinds Frosch met het initiatief van start ging, heeft het al 430 miljoen 100% PET-flessen gerecycleerd. Een absoluut wereldrecord!