Uitnodiging voor rondetafelgesprek: Frosch en Belgische actoren delen oplossingen voor de overconsumptie van plastic

Uitnodiging voor rondetafelgesprek: Frosch en Belgische actoren delen oplossingen voor de overconsumptie van plastic

Donderdag 20 juni 2019 vanaf 11 uur

De overconsumptie van plastic en haar desastreuze gevolgen voor het milieu zijn al enkele maanden voorpaginanieuws.

Bij de burger groeit het bewustzijn. Maar hoe zit het met de bedrijven? Zijn zij een deel van de oplossing? Of van het probleem? Frosch, pionier in ecologische onderhoudsproducten wil in het gezelschap van Belgische actoren circulaire economie laten zien dat er oplossingen bestaan en dat die reeds in het werk zijn gesteld. De oplossingen wachten op iedereen die een echte impact wil creëren tegen de overconsumptie van plastic en de dramatische gevolgen daarvan op onze gezondheid en milieu.

Frosch nodigt u uit op 20 juni vanaf 11u voor een rondetafelgesprek waar experten, institutionele spelers en Frosch de context van recyclage in België, de uitdagingen ervan en enkele bemoedigende praktijkvoorbeelden analyseren. 

U kunt er bovendien kennismaken met de ecologisch verantwoorde aanpak van Frosch, en meer bepaald met zijn gamma verpakkingen van 100% recycleerbaar en gercycleerd plastic dat ontwikkeld wordt in open innovatie.

 • Deelnemers:
  • Dhr. Benoit Renauld, managing director van Frosch Benelux
  • Mevr. Fatima Boudjaoui, woordvoerster van Fost Plus (organisatie voor de inzameling en recyclage van afval in België)
  • Dhr. Nicolas Lambillon, coördinator van Recy-K (platform van de circulaire economie van Net Brussel)
  • Mevr. Yasmina Touiss, ecodesign project manager bij Mad Design (expertisecentrum voor mode en design)
  • Mevr. Sophie Boucquey CEO van Plastivor (Brusselse start-up)

Waar? GreenBizz, Dieudonné Lefèvrestraat 17, 1020 Brussel

Wanneer? Donderdag 20 juni 2019 vanaf 11 uur

Deelnemen aan dit rondetafelgesprek? Gelieve te bevestigen vóór 14 juni via press@voice.be.

 

Contacteer ons
Nina Bourgeois Voice Agency
Nina Bourgeois Voice Agency
Over Frosch

Het merk Frosch van het Duitse bedrijf Werner & Mertz GmbH, biedt een gamma van milieuvriendelijke, biologisch afbreekbare alternatieven voor huishoudelijke reiniging. De productie getuigt van een 360° ecologische aanpak en er worden enkel hernieuwbare grondstoffen gebruikt (meestal van plantaardige origine). De Frosch producten zijn zeer biologisch afbreekbaar in 28 dagen (volgens de OECD testmethode).  Bovendien zijn de verpakkingen 100% recycleerbaar en hoofdzakelijk samengesteld uit gerecycleerde materialen. De meeste Frosch producten hebben het Eco-label, dé Europese garantie voor efficiënte en milieuvriendelijke producten.

Het gamma ecologische producten van Werner & Mertz is sinds 1990 in België gekend onder het merk Froggy; in 2015 kregen de producten een nieuwe naam Frosch. Werner en Mertz GmbH is een familiebedrijf met 900 medewerkers. Met merken als Frosch en Rainette (Frankrijk) is het bedrijf de Europese marktleider in ecologische onderhouds- en reinigingsmiddelen.