Uitnodiging voor rondetafelgesprek: Frosch en Belgische actoren delen oplossingen voor de overconsumptie van plastic

Uitnodiging voor rondetafelgesprek: Frosch en Belgische actoren delen oplossingen voor de overconsumptie van plastic

Donderdag 20 juni 2019 vanaf 11 uur

De overconsumptie van plastic en haar desastreuze gevolgen voor het milieu zijn al enkele maanden voorpaginanieuws.

Bij de burger groeit het bewustzijn. Maar hoe zit het met de bedrijven? Zijn zij een deel van de oplossing? Of van het probleem? Frosch, pionier in ecologische onderhoudsproducten wil in het gezelschap van Belgische actoren circulaire economie laten zien dat er oplossingen bestaan en dat die reeds in het werk zijn gesteld. De oplossingen wachten op iedereen die een echte impact wil creëren tegen de overconsumptie van plastic en de dramatische gevolgen daarvan op onze gezondheid en milieu.

Frosch nodigt u uit op 20 juni vanaf 11u voor een rondetafelgesprek waar experten, institutionele spelers en Frosch de context van recyclage in België, de uitdagingen ervan en enkele bemoedigende praktijkvoorbeelden analyseren. 

U kunt er bovendien kennismaken met de ecologisch verantwoorde aanpak van Frosch, en meer bepaald met zijn gamma verpakkingen van 100% recycleerbaar en gercycleerd plastic dat ontwikkeld wordt in open innovatie.

 • Deelnemers:
  • Dhr. Benoit Renauld, managing director van Frosch Benelux
  • Mevr. Fatima Boudjaoui, woordvoerster van Fost Plus (organisatie voor de inzameling en recyclage van afval in België)
  • Dhr. Nicolas Lambillon, coördinator van Recy-K (platform van de circulaire economie van Net Brussel)
  • Mevr. Yasmina Touiss, ecodesign project manager bij Mad Design (expertisecentrum voor mode en design)
  • Mevr. Sophie Boucquey CEO van Plastivor (Brusselse start-up)

Waar? GreenBizz, Dieudonné Lefèvrestraat 17, 1020 Brussel

Wanneer? Donderdag 20 juni 2019 vanaf 11 uur

Deelnemen aan dit rondetafelgesprek? Gelieve te bevestigen vóór 14 juni via [email protected].

 

Contacteer ons
Nina Bourgeois Voice Agency
Nina Bourgeois Voice Agency
Over Frosch

Frosch, een merk van de Duitse producent Werner & Mertz, biedt een gamma alternatieve huishoudelijke producten aan die milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar zijn. De productie is 360° ecologisch en maakt uitsluitend gebruik van volledig hernieuwbare grondstoffen.

Frosch-producten zijn sterk biologisch afbreekbaar binnen 28 dagen (volgens de OESO-testmethoden). De verpakkingsmaterialen zijn bovendien 100% recycleerbaar en bestaan voornamelijk uit gerecycleerde materialen. 

De meeste Frosch-producten hebben het Ecolabel, het Europese kwaliteitslabel voor groene ondernemers. Met zijn merken Frosch en Rainett (in Frankrijk) is Werner & Mertz de Europese marktleider voor ecologische schoonmaak- en onderhoudsproducten. 

In 2012 lanceerde Frosch het 'Recyclate'-initiatief. Het doel: een gesloten circuit voor PET-verpakkingen creëren en zo de productie van nieuwe kunststoffen vermijden. Dankzij zijn innovatieve sorteertechnologie (high speed laserspectroscopie) maakt Recyclate het mogelijk om op basis van PMD-zakken hoogwaardige gerecycleerde materialen te bekomen. 

Sinds Frosch met het initiatief van start ging, heeft het al 430 miljoen 100% PET-flessen gerecycleerd. Een absoluut wereldrecord!